Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kukoricák

 Fahéjas kukorica

 

Hozzávalók: 1 doboz kukorica

              fahély

              vaníliás cukor

 

Elkészítés:

Nos mivel fahéjas az etető anyagunk, legalább a csalink is dukáljon hozzá ezért készítettem el saját recept alapján a kukoricát is.

Vegyünk egy doboz kukoricát, mossuk ki alaposan. Egy befőttes üvegbe öntsünk bele fél zacskó őrölt fahéjat egy zacskó vaníliás cukrot majd vízzel keverjük jó sűrűre, majd öntsük hozzá a kukoricát és jól rázzuk össze, majd tegyük be a hűtőbe és pár óránként forgassuk meg a kukoricát az üvegben.

Kb. 3-4 nap múlva készen lesz.

Forrás: www.ablog.hu/horgaszat/Fahejas-palinkas-etetoanyag-hazilag/28.html

 

 

 

 

 

 

 

 

Pálinkás kukorica

Sokan hallottak a pálinkás kukoricáról. Készítése roppant egyszerű. Ezt sem főzni, sem különleges kezelési eljárásoknak alávetni nem kell, és többféle kukorica is tökéletes alapanyagként szolgálhat.

Szükségünk van:

·         1 doboz üveges vagy konzerves, vagy száraz kukorica.(a száraz tovább kitart a horgon, az üveges vagy konzerves-re jobban kapnak a halak)

·         1 jól záródó doboz vagy üveg (pl. befőttes üveg)

·         Házi pálinka (jó bolti is, de a házi jobb)

Teendők:

1.A tárolásra szánt edényt alaposan ki kell mosni, majd kiöblíteni. Ez után hagyni kell, hogy teljesen kiszáradjon.

2. a, A száraz kukoricát át kell válogatni csak az egész szemeket tartsuk meg.

b.,  Az üveges és a konzervkukorica: át kell szűrni, levét leönteni. Ezeket is érdemes átválogatni, hogy törmelékek, magdarabok ne kerüljenek az ép szemek közzé.

3.A kukoricaszemeket rakjuk be a nekik szánt edénykébe, majd öntsük fel pálinkával. Arra nagyon figyeljünk, hogy a kukoricaszemeket úgy lepje el a pálinka, hogy a magok felett legalább 1-2 centire legyen a folyadék szintje.

4. Zárjuk le és címkézzük fel az edényt. A tárolásra nincs semmi különleges extra kívánalom, mert a mikron, a fagyasztón és a gáztűzhelyen kívül bárhol tárolhatjuk csodakukoricánkat.

Ha jól végeztük dolgunkat, akkor kukoricánkat sok-sok hónapon, sőt akár éveken keresztül használhatjuk horgászataink során. Ugyanis még egy-két év után sem kezd el bomlani, rohadni, illetve nem puhul tovább a konzervkukorica sem. Azt azonban ne gondoljuk, hogy kizárólag kukoricát lehet pálinkába áztatni! Akár bojlit, techno pufit, tigrismogyorót is rakhatunk pálinkába. Sőt, igazándiból ebben is csak a fantáziánk az, ami határt szabhat nekünk.

Forrás: mindenpecas.hupont.hu/4/hazi-etetoanyag-receptek

 

 

 

 

 

 

 

 

Citromos és Mézes kukorica

 

Hozzávalók: Víz, Csemegekukorica, Befőttes üveg

 

Citromos kukorica: Ha tudunk, akkor vegyünk 100%-os citromlevet, de jó az 50%-os is. Fogjuk meg a kukoricát és öntsük ki belőle a tartósító szert, majd alaposan mossuk át. A kukoricát ezután öntsük bele a befőttes üvegbe és tegyünk bele fél kanál sót! Utána öntsük teli citromlével és tegyük be a hűtőbe. Kb. egy óránként rázzuk meg. 2-3 napig hagyjuk a hűtőben.

(Pár nappal a horgászat előtt célszerű elkészíteni, de ha marad, akkor tegyük vissza)

 

Mézes kukorica: Szerezzünk be mézet (bármilyen jó) ugyanaz, mint a másik receptnél. Mossuk át a kukoricát. Tegyünk a befőttes üveg aljára egy kis vizet, de csak keveset. Utána tegyünk bele 4 kanál cukrot és vaníliát. Ez nem annyira fontos, de ha azt nem teszünk bele, akkor tegyünk bele 4 kanál cukrot. Utána jöhet a kukorica és mehet rá a méz. Jól zárjuk rá a tetejét és rázzuk egy kis ideig, majd rakjuk be a hűtőbe, mint a másiknál.

Forrás: www.ablog.hu/horgaszat/Hazi-kukorica-citromos--mezes/92.html

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Dózsa u 30 Gyulaj

(Adrián, 2015.04.03 11:10)

Jó lenne a fahéjas kukoricánál a főtt kukorica is?? Köszii a Választ! :)